Escape room op school

Wij brengen leren en samenwerken naar een nieuw niveau!

Beleef educatie op een avontuurlijke manier!

Stimuleer samenwerking en luistervaardigheden van de bovenbouwleerlingen met de Pop-up Escape Room. Een boeiend nieuw leermiddel. 

Stel je eens voor: een spannend avontuur dat zich afspeelt op school! Met onze Escape Room, speciaal ontworpen voor basisscholen, beleeft je het ultieme avontuur met de leerlingen. In de gymzaal/hal zal een 'afgesloten' tent worden neergezet. 

De leerlingen krijgen eerst gezamenlijk een geheimzinnige video te zien. Hierin zie je dat er vannacht is ingebroken in de snoepfabriek. Een fabrieksmedewerker vertelt alles over de situatie en legt uit wat er van de leerlingen verwacht wordt. De leerlingen hebben nu de belangrijke taak om dit op te lossen. Zodat de machines weer kunnen draaien.

In groepjes gaan de leerlingen naar de escape room tent. Hier wacht de fabrieksmedewerker in de machinekamer. Boordevol technische snufjes en uitdagende puzzels. Wat het extra bijzonder maakt, is dat verschillende schoolvakken zoals geschiedenis, topografie en rekenen op een leuke manier zijn verwerkt in deze escape room. Zo wordt leren ineens heel avontuurlijk! Daarnaast leren ze ook hoe belangrijk het is om samen te werken en luisteren naar elkaars ideeën. De escape room is geschikt voor groep 6, 7 of 8

Als de leerlingen er even niet uitkomen, staat de behulpzame fabrieksmedewerker altijd paraat om te helpen :). Samen werken de leerlingen aan het oplossen van de puzzels en het herstellen van de snoepfabriek. Lukt dat binnen de tijd?

Dus waar wacht je nog op? Boek nu jullie onvergetelijke avontuur in de Escape Room op school! Boek nu onze Escape Room op school en creëer een onvergetelijke ervaring voor jouw leerlingen!


EEN THEMA OP MAAT IS OOK MOGELIJK! 

Waarom boeken?

  • Vernieuwend en uniek
  • Onderbreking van reguliere lessen niet nodig
  • Altijd een acteur/spelbegeleider aanwezig
  • Aanpasbaar voor groepen 6 t/m 8
  • Leerzaam en stimuleert samenwerking
  • Te boeken voor een ochtend, hele dag of zelfs meerdere dagen
  • Een thema op maat is ook mogelijk!
"Aanrader voor andere groepen!"
De kinderen kwamen steeds allemaal heel enthousiast terug naar boven! Ze gaven ook aan dat ze dit echt vaker zouden willen doen en het zouden aanraden voor andere groepen. Ze vonden het leuke opdrachten en het samenwerken met de andere kinderen was ook leuk. Ik vond de timer als leerkracht heel fijn. Heel de dag door lopen er natuurlijk kinderen in en uit, maar dit verliep door die timer en het feit dat ik het schema had opgehangen eigenlijk heel soepel.

Juf - (Godfried Bomansschool)

"Duidelijk feeling met de doelgroep"

Wij hebben de Pop-up Escape Room geboekt voor onze VSO-school.   Ik was onder de indruk van de manier waarop Jeffrey zijn escaperoom heeft gebouwd. Heel inventief en veelzijdig. Raadsels waren niet te moeilijk maar toch pittig en anders kregen we wat hulp. Ik ben niet echt een escaperoom-bezoeker maar ik vond het erg leuk en leerzaam. De begeleiding was ook goed vanuit Jeffrey, duidelijk feeling met de doelgroep. Wat ons betreft is de escaperoom prima inzetbaar voor het VSO, zeker met de voorbereidende oefeningen. Dit zorgt ook voor voorspelbaarheid, wat voor onze leerlingen belangrijk is. De leerlingen waren geboeid en enthousiast!  Grote complimenten dus!
Docent - (De Cambier)

"Mooi opgebouwd, zat sfeer in de tent"
Het was wel leuk dat het soort van dingen waren die leert op school. En de dingen die je moest oplossen was ook leuk. En het thema was ook leuk.


We vonden het heel leuk omdat het niet super makkelijk was en ook niet te moeilijk. De decoratie was ook heel leuk gemaakt. De opdrachten waren ook super goed bedacht. Met die sleutels en al die andere dingen waar we veel onderzoek voor moesten doen. Hopelijk weer tot snel👍👍


We vonden het leuk dat het mooi opgebouwd was en dat je echt in de sfeer zat. De opdrachten waren goed bedacht en niet al te moeilijk, bij de opdrachten waren de taken ook goed te verdelen. Het is voor iedereen te spelen en zit zelfs een stukje school bij 🙂. Als je de opdrachten niet goed begreep dan hielp degene je met tips. We zouden graag nog een keer doen en raden het zeker aan voor ander scholen.

Leerlingen  groep 7 en 8 

Benodigde ruimte

Minimaal 6 bij 4 meter en 3,25 meter hoogte. Het advies: Gymzaal, speelruimte of aula

Groepjes

6-8 leerlingen kunnen samen spelen, met ongeveer 7 groepjes per schooldag

Tijdsduur

Totale duur 30 minuten incl. maximaal 25 minuten speeltijd

Vragen? Of een offerte ontvangen?

Neem contact op 


Of bel naar 06 811 30 407